С ваксина или без нея

Настоящата 2020 година ни поднесе редица неочаквани предизвикателства. Пандемията ни връхлетя изведнъж и отвсякъде. Промени живота ни из основи. Както по отношение на здравето ни, така и икономически и емоционално.

Колкото и разпоредбите за ежедневните мерки да се вземат на държавно ниво и всеки от нас да е длъжен да се съобразява с тях, толкова и на всеки от нас се налага да прави личен избор за много неща почти ежедневно.

Поредният въпрос, който стои пред всеки от нас е: да се ваксинираме или не с новата ваксина?

Естествено този въпрос върви заедно с ред други: колко е сигурно, че тази ваксина е в състояние да ме предпази от истинската болест? Възможно ли е от ваксината да получа тези усложнения на кръвоносните съдове и белите дробове, които причинява самата болест? Какво да правя, ако се окажа в онези 6% от хората, за които казват, че ваксината ще се окаже неуспешна? Възможно ли е да има странични ефекти? Колко дълго трае ефектът от ваксината?

Ако сега я сложа, ще трябва ли след няколко месеца пак да се ваксинирам?

А ако не я сложа, какво ще се случи?

Макар че последните години работех в сферата на здравеопазването, не съм дипломиран лекар и не се наемам да давам категорични съвети за неща, които са приоритет на медицината.

Аз искам да ви разкажа за нещо, което може да бъде полезно на всеки от Вас, без значение дали решите да ползвате ваксината или не. Нещо, което ще повиши Вашите съпротивителни сили. Просто и в двата случая бихте имали достатъчно добър имунитет, който може да се справи с всякакви необичайни ситуации.

Докато подготвях статията научих за откритие на американски учени.

Вярно ли е, че е изобретено лекарство срещу коронавирус на основата на водорасли?

„Всъщност изследванията, проведени от международна група учени, дават основание да се твърди, че веществото фукоидан (растителен аналог на хепарина), съдържащо се в морското водорасло фукус, може да блокира SARS-CoV-2“. Това обяснява Анатолий Хитров, президент на холдинга „World of retail“, пред най-големия обществено-политически вестник в Русия „Аргументи и факти“, като се позовава на научна публикация в англоезичното издание на CellDiscovery.

Учените също така са установили, че фукоиданът, извлечен от кафявите морски водорасли, снижава активността на вируса, блокира неговото размножаване и ускорява изхвърлянето на продуктите, образувани при неговото разпадане. При това фукоиданът не показва токсичност дори в най-високи концентрации, което е голям плюс спрямо хепарина и позволява да се създадат значително по-мощни лекарства от наличните в момента.

Фукоиданът проявява мощни противовирусни свойства. Професорът от Политехническия институт Ренселер в САЩ, Роберт Линхард, в резултат от своята работа е направил извода, че препаратите на основата на фукоидана са много по-мощни от препарата ремдесивир, който за момента е одобрен за използване при тежки случаи на вируса.

Анатолий Хитров допълва, че в Русия вече от доста години се произвеждат храни от кафяви морски водорасли, които съдържат фукоидан и помагат на хората в най-различни случаи, включително при сегашната пандемия. Това са храните от кафяви морски водорасли с марката Vertera, произвеждани от Научно производственото обединение „Биомедицински технологии“. Последните статистики показват, че заболеваемостта от коронавирус сред хората, ползващи храната Vertera, е едва 0,6%. Възстановяването е изключително бързо и без сериозни последици.

В същност фукоиданът отдавна е показал своите ползи при редица здравословни проблеми.

Проведените от СЗО (Световната здравна организация) в средата на 80-те години на миналия век изследвания за състоянието на населението в света дадоха неочаквани резултати.

Оказва се, че представителите на японската нация бият всички рекорди по средна продължителност на живота: жените от порядъка на 87 година, а мъжете около 83 години.

Тази тенденция е най – ясно забележима при жителите на крайбрежните райони. В допълнение към дълголетието, японците се отличават с превъзходното състояние на кожата си, благодарение на което дори на преклонна възраст тя запазва гъвкавостта си и няма никакви бръчки.
Също толкова забележителен е фактът, че там процентът на онкологичните заболявания е нисък и на практика напълно липсват проблеми по отношение на сърдечносъдовата система и кръвообръщението в мозъка.

Отговорът на тези и на множество други въпроси, както се оказва се е дължи на начина на хранене, който преимуществено се състои от морска храна, в това число и от кафяви морски водорасли.

До подобни заключения стигат и руските учени, разгадавайки древната тайна на Соловецкия манастир (мъжкия СпасоПреображенски манастир, разположен на Соловецките острови), където монасите много бързо изправяли на крака всички безнадеждно болни и стари хора, използвайки за целта „чудесната морска храна”, растяща в морето направо пред стените на светата обител, кафявите водорасли.

Соловецките острови

Резултатът от проведените изследвания е съвместно изявление на учените, обнародвано през 2005 година, че съдържащият се в кафявите водорасли фукоидан е способен да подтиква раковите клетки към самоунищожение и последващо изхвърляне от човешкия организъм, като възстановява тялото напълно на клетъчно ниво.

Що се отнася до официалната медицина, в хода на едновременно проведените експерименти, тя потвърждава ефикасността на препаратите на база фукоидан и позволява приемането им по време на провеждането на терапии при онкологични заболявания, което се практикува днес в клиники в Европа и САЩ.

Лечебни свойства на фукоидана:

• Съдържа антиоксиданти, които защитават клетките и убиват вирусите и инфекциите

• Поддържа имунната система

• Унищожава раковите клетки и изхвърля токсините от организма

• Мобилизира стволовите клетки, осигурявайки регенерирането на тъканите и органите

• Забавя процеса на стареене

• Поддържа работата на стомашно – чревния тракт и на пикочо – половата система

• Увеличава притока на кръв в бъбреците

• Повишава активността на черния дроб

• Нормализира нивото на кръвната захар

• Снижава нивото на холестерола

• Снижава високото кръвно налягане

• Предотвратява съсиреци в кръвта

• Потиска раздразнителността

• Лекува кожата

• Съвместим е с други лечения

Фукоидан в помощ на хората с онкологични проблеми:

Действието на фукоидана е основно в направление на така наречената апоптоза.

В резултат на това се постига самопрочистване на организма от нежеланите, в дадения случай ракови клетки, без да се нанася вреда на здравето на самия човек и при пълна липса на токсичност.

Самият механизъм на апоптозата все още не е изучен напълно, но днес вече с пълна увереност учените заявяват, че именно фукоиданът задейства процеса на унищожаване на нежеланите клетки.

Антибактериални и противовъзпалителни свойства:

Силната антибактериална активност на фукоидана по отношение на Ешерихия коли, стафилококус ауреус и Хеликобактер го правят ценен и направо незаменим за нормалната функция на стомашно – чревния тракт и за чревната флора.

В помощ на сърдечно-съдовата система:

Способността на фукоидана да подобрява кръвообръщението и работата на сърцето осигурява пълноценен приток на кръв във всички органи и системи на организма. Това на свой ред не само осигурява на всички клетки в тялото необходимия кислород и хранителни вещества, но и препятства образуването на съсиреци в кръвоносните съдове. В този случай се препоръчва прием на фукоидан при: исхемична болест на сърцето и мозъка, хемофилия, тромбофлебит, болестта на Алцхаймер.

В подкрепа на ендокринната система:

Фукоиданът нормализира процеса на абсорбция на глюкозата и регулира нивото на кръвната захар.

За укрепване на имунната система:

Влиянието на фукоидана върху имунитета на човек е обусловено от същия процес, както и в случаите на рак. Като задейства процеса на апоптоза, той създава условия за бързо и ефективно обновление на организма на клетъчно ниво, което способства неутрализацията на влиянието на всички негативни фактори и изхвърлянето на вредните вещества.

Ето защо редовният прием на фукоидан осигурява на организма надеждна защита и способства за укрепването на имунитета.

За съединителните тъкани:

Като премахва възпалителните процеси в тъканите и хрущялите, фукоиданът им осигурява нормално функциониране. В този случай е особено важно да се пие фукоидан с цел профилактика, защото в периоди на обостряне, например на артрит, организмът може да се нуждае от по – дълъг период за възстановяване.

Антиоксидантно действие:

Фукоиданът е естествен и напълно натурален антиоксидантен лек. Достатъчно е да видите японец за да се убедим, че тези хора нямат възраст. Възможността да изглеждат млади те дължат именно на редовния прием на фукоидан, който неутрализира окислителните поражения и тяхното влияние върху организма на клетъчно ниво.

В борбата със стареенето и в помощ на удължаването на живота:

Фукоиданът не само задейства апоптозата в човешкия организъм, но също и стимулира неговото самопрочистване, обновяване и подмладяване, като също така помага и за активното производство на стволови клетки, които стимулират активната регенерация и забавят естествения процес на стареене.

Данните за свойствата на фукоидан го повишиха в ранга на най – доброто средство за красота и младост.

В подкрепа на красотата:

• Възстановява клетките на кожата и способства тяхната регенерация.

• Бори се със сухотата на кожата и я овлажнява.

• Защитава кожата от въздействието на ултравиолетовите лъчи и от прекомерното производство на меланин, прави я свежа и матова.

• Помага в борбата с всички възпалителни и алергични реакции на повърхността на кожата, например пъпки.

• Поради обновяването на кожата на клетъчно ниво, фукоиданът естествено изглажда бръчките и прави кожата гъвкава (подобрява тургура й).

Антитоксично действие:

Фукоиданът съдейства за изхвърлянето от човешкия организъм на естествените отпадни продукти от жизнената дейност и от гниенето. Освен това, съединението има способността да се свързва с тежките метали, като живак и олово и да намалява усвояването им в червата и по този начин предотвратява отравянето на организма.

Важна е и способността на фукоидана да неутрализира последствията от лъчетерапия и химиотерапия. Резултатите от приема му на практика водят до пълното възстановяване на организма и на неговите функции.

Това не е пълен списък на характеристиките и свойствата на фукоидана. Освен това нещата не са така прости, както може би изглежда от пръв поглед . Проблемът е в това, че да оказва благотворно влияние върху организма на човека и да го излекува може само биологически активният фукоидан, получен при следването на сложни технологии и с размер на молекули, които не превишават по големина допустимите норми. Само тези две условия могат да гарантират пълната му усвояемост от организма и ефикасността му.

С други думи, има различни видове фукоидан и както вече отбелязахме по-рано на качеството му влияят цяла поредица от фактори, които позволяват той да е както полезен, така и безполезен за човека.

Фукоиданът, извличан от екологично чисти кафяви водорасли от северното Бяло море, се използва в продуктите на Vertera и отговаря на горните изисквания.

В обобщение

Фукоиданът има редица полезни за здравето свойства, сред които са :

• Противовирусно действие

• Противовъзпалително действие

• Антибактериално действие

• Имунотропно действие

• Абсорбиращо действие

• Антиоксидантно действие

• Антитуморно действие

• Подмладяващо действие

Във всички гелове от серията FORTE на продуктовата линия Vertera участва фукоиданът като съставка от кафявото морско водорасло фукус. И допринася своите ползи за цялостното ни здраве.

Лесно, достъпно, полезно. Въпрос на разбиране и осъзнатост.

Японците са разбрали ползите на водораслите от векове. Ние не разполагаме с техните условия и традиции, но можем да дадем шанс на Vertera да помогне.

Решението е във Вашите ръце!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *