7 съвременни мита за Мрежовия маркетинг

Все още ли вярваш в митовете за мрежовия маркетинг?

Нека да поговорим и да разберем кое е истина, кое е лъжа.

Както всяка съвременна дейност и Мрежовият маркетинг е заобиколен с митове.

Някои хора го смятат за форма на измама, други – единственият начин да се направи един милион, без да се полагат  никакви усилия.

Разбира се, и първото и второто твърдения са митове. И не са само тези.

Нека да видим кои са най-често срещаните:

Мит №1. В МЛМ можеш да привлечеш всеки

Последствията от този мит са стандартните – започваш да каниш наред всеки срещнат. Оттук и списъците от 100-200-500 познати и призоваването на бивши съученици и колеги.

Ефект от тази работа, разбира се има. Ако правиш тези действия добросъвестно, тогава със сигурност ще се пребориш със страха от откази.

И разбира се не толкова много хора ще се съгласят, както ти би искал.

Да, не всички хора ще поискат да се присъединят към твоя екип, но също толкова важно – не всички ти би искал да видиш там.

Решение: Отдели малко време, огледай се и обмисли с кого ти би желал да работиш. Опиши твоята конкретна Целева аудитория. Направи портрет на твоя Идеален клиент/партньор и започни да търсиш такива хора целенасочено.

Мит №2. В МЛМ може бързо да успее всеки

Казаха ли ти за Марио, който за година достигна нивото на директор и изгради мрежа от 333 партньори. Но може би премълчаха за факта, че той работи като стилист в елитен фризьорски салон. И всеки ден общува с 5-10 нови човека и разказва на всички за невероятната маска за коса и новия шампоан.

Имаш ли толкова много нови потенциални клиенти?

Първоначално неравните условия са голям проблем. Някой вече в началото има голяма аудитория от потенциални купувачи. Някой – търговски умения.

Някой е добър психолог и преговарящ, той има ключ как да разбира интересите на всеки. Някой има достатъчно свободно време, за да се запознава постоянно с нови хора.

Да, първоначално сме в различни условия. Ето защо, няма нужда да се съсредоточаваме върху чуждия успех.

Решение: Направи описание на твоите силни и слаби страни и действай по тях! Има достатъчно хора, които биха предпочели да работят точно с теб заради твоите силни страни! Покажи им защо си заслужава да бъдат в твоя екип!

Мит №3. Няма нужда да продаваш

Изненадващо е, че в МЛМ наистина има много хора, които не обичат да продават, не знаят как и по-важното, не искат да се учат. Те се надяват да бъдат в състояние да изградят бизнес, като записват нови хора, които ще купуват изключително за себе си и за няколко свои познати.

Уви, това не работи добре. Ако искате да изградите голяма и силна структура, ще трябва да продавате и да се научите да продавате.

Само тогава ще можете да учите своите дистрибутори и да изградите ефективна и печеливша структура, която ще ви донесе остатъчен доход.

Ако никой в ​​структурата няма да се продава, откъде ще дойдат парите?

Добрата новина е, че да продавате умно и леко, с взаимна полза и за вас и за купувача, така че той след това с благодарност и желание да се връща при Вас, може да се научите.

Това просто е едно умение като писането и смятането. Иска се желание за учене и човек, който да Ви покаже пътя и методите.

А ползите после са много по-големи от увеличението на месечния Ви чек! В живота на всяка крачка ни се налага да „продаваме“ нещо – как да убедиш детето ти да си спазва дневния режим или приятелите ти да дойдат с теб на поредния мач на любимия ти отбор, или служителката в държавната администрация да придвижи по-бързо твоите документи? Всяко от тези неща е вид „продажба“. И никога не е късно човек да се научи как да го прави с лекота.

Решение: Виж какви знания и умения ти липсват и заедно с твоя действащ спонсор си направи лична програма за израстване. И действай по нея успоредно с другите неща по бизнеса.

Мит №4. Спонсорът ще ти построи бизнеса

Някои компании разпространяват напразните обещания, че трябва само човек да се регистрира и накой друг ще му изгради бизнеса.

Помисли за това, ако спонсорът дори регистрира хора за теб, които също няма да работят, как ще работи тази система?

Същият мит включва и популярния „МЛМ на автопилот“, „МЛМ фунии“ и др. Те имат определено значение, но и тези методи на работа изискват предварителна подготовка, а след това внимание и контрол.

Опасното последствие от този мит е разочарованието: “Защо така? Никой не иска да изгради бизнес за мен? О, така? Тогава няма да правя нищо … “

Ако искаш да направиш печалба, навсякъде, включително и в Мрежовия маркетинг, първо трябва да инвестираш: време, усилия, търпение, постоянство, знания, понякога – и пари.

Решение: Създай си ясен план за работа и действай! Поеми отговорност за твоя бизнес и твоите доходи. След това със сигурност ще започнеш да получаваш печалба и то многократно.

Мит №5. Ще станеш успешен в бизнеса, ако имаш достатъчно мотивация

Мотивацията е важна стъпка към успеха. Без нея е трудно да се постигне целта. Но мотивацията не е най-важното нещо.

Представи си, че трябва да направиш годишния баланс на голяма фирма. Може да имаш колкото си искаш силно желание да направиш тази работа, но, ако никога не си се занимавал със счетоводство, то физически няма да можеш да се справиш, нали?

Защо някои хора си мислят, че в МЛМ е по-различно? Това е бизнес, който също има свои собствени технологии, собствени методи на работа. И те трябва да се научат. За това е мотивацията, да поддържа желанието ти за учене, за да се научиш как да го управляваш грамотно.

Решение: Ако искаш истински успех – поддържай мотивацията си, но постоянно увеличавай и знанията и уменията си.

Мит №6. Имаме най-добрият продукт и най-възнаграждаващият Маркетингов план, следователно трябва непременно да работиш с нас.

Да, когато имаш качествен продукт, е по-лесно да продаваш и си спокоен, че наистина помагаш на хората.

Да, в компания с добър маркетингов план е по-лесно да се напредне, защото по-бързо получаваш доходи.

Да, ако екипът има силни лидери, тогава и ти ще имаш добър пример за следване.

Но не това определя успеха за всеки дистрибутор поотделно и за компанията като цяло.

В действителност най-важни се оказват опитът, знанията и постоянството.

Решение: Избери си компания с добър продукт и Маркетингов план и екип, който ще те подкрепя и заложи на твоето постоянство. В МЛМ няма чудеса. Има работа.

Чудото идва, когато проявиш постоянство и покажеш най-добрата версия от себе си.

Мит №7. Кое работи по-добре, офлайн или онлайн методите?

„Новите онлайн методи не дават резултат!“

„Старите офлайн методи вече не са ефективни!“

„По-сигурно е да се работи по офлайн методите!“

„По-бързо се постигат резултати по онлайн методите в социалните мрежи!“ и т.н.

Чувал ли си подобни взаимноизключващи се твърдения?

Това просто е друг мит за мрежовия маркетинг! Има всякакви варианти и мисля, че всички те грешат в основата си.

Някой смята, че си заслужава да се работи „ както преди”, а всички съвременни интернет методи са губене на време. Други казват, че анкетите, телефонното позвъняване, срещите и презентациите са остарели и вече не дават желания ефект.

Въпросът не е дали работиш  „на земята” или чрез интернет.

Въпросът е как го правиш!

Ако се научиш да владееш инструментите за продажба, ако знаеш как да общуваш с хората, ако  работиш върху себе си, ако имаш здрава основа и ясна визия, тогава ще имаш успех навсякъде.

Нама нужда да се търси „магическа пръчка”.

Достатъчно е да изградиш своя фундамент, твоята основа, да усъвършенстваш уменията си и да работиш постоянно върху себе си.

Решение: Комбинирай онлайн и офлайн методите. Защото хората все по-често са в социалните мрежи, черпят от там информация и обичат те да избират с кого да общуват, но от друга страна става все по-ценно личното общуване, на живо или поне чрез глас.

В интернет и „на земята” са само платформи, където можеш да намериш хора.

Важно е да знаеш как да работиш с тях!

Напиши в коментарите какъв е твоят любим мит за мрежовия маркетинг?

Да попълним колекцията.

За допълнителна информация попитайте човека, който Ви е препоръчал сайта или пишете на:

+359 877755841,

+44 7729724410 (+Viber,WhatsApp)

antoaneta.gribacheva@gmail.com

Животът е пътешествие, изживейте го с радост, здраве и енергия!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *