Laminaria

Случвало ли Ви се е да ядете всичко, което е полезно, но това да не помага?

„Имате недостиг на витамин С! Трябва да приемате аскорбинова киселина и да ядете цитрусови плодове всеки ден. „
„Нямаш достатъчно желязо. Трябва да ядеш ябълки! „

Такива препоръки раздават лекари и статии в Интернет. Да, дефицитът трябва да се попълва … Диетологията обаче пропуска важен момент: всяко тяло усвоява една и съща ябълка по различен начин. Нечие тяло ще извлече максимума. При други тя ще премине през стомашно-чревния тракт с много ниска ефективност на КПД (коефициент на полезно действие).

!!! КПД при усвояването на храната зависи от:
1) Чистотата на тънките черва и техните власинки.
2) Здравите органи на храносмилането: стомах, задстомашна жлеза /панкреас, жлъчка, черен дроб, дебелото и тънките черва.
3) От добре координираната им работа.
4) От микрофлората на тънките черва.
5) От количеството добри и вредни микроорганизми в нас.

Например, някои йоги могат да се хранят много оскъдно и въпреки това се чувстват отлично. А западните хора консумират тонове здравословни храни, хранителни добавки, витамини, суперхрани и все пак постоянно им липсва нещо. Защо е така?

Няма да говорим със заобиколки, веднага ще назовем причините:
1. Замърсена храносмилателна система. При всеки, който се храни години наред традиционно, тънките черва са затлачени с отпадъци.
2. Заболявания на стомаха: язва, гастрити, онкология, повишена киселинност.
3. Дисбактериоза. Това се получава, когато в стомашно-чревния тракт буйства вредната микрофлора. Тя подтиска полезната микрофлора и пречи на усвояването на храната. И вредните микроорганизми искат още вредна храна.
4. Паразити. В този случай ние храним не себе си, а тях. Те не само ни карат да посягаме към вредната храна. Те се размножават и тровят нашето тяло. За това трябва да се провежда антипаразитарна програма веднъж на 6 месеца, включително и при веганите и суровоядците.
5. Проблеми с жлъчката, черния дроб, панкреаса.
6. Нарушения на психиката. Постоянния стрес, булимия, анорексия, тежки натоварвания с отговорности.
7. Неправилен режим на хранене. Ядеш много често или много рядко. Или не знаеш мярка в порциите.
8. Неадекватно съчетание и употреба на продуктите.
9. Лошо храносмилане.

??? Какво трябва да се направи, за да се вкара в ред работата на организма?

За да не хабим излишни сили и пари ?

Могат да ни помогнат Vertera Gel и продуктите, от които се нуждаем, от широката гама от смеси, храни и чайове в асортимента.

Само подготвен, пречистен организъм ще усвои напълно витамините и минералите.

Ламинарията съдържа пълен набор от макро- и микроелементи: фосфор, натрий, желязо, магнезий, йод, както и витамини А, В, С, D и Е.

Как тя абсорбира всички хранителни вещества от морето?

Това е естествен процес на взаимодействие с околната среда. Водораслите растат, получавайки всички необходими хранителни вещества от морската вода и почвата.

Тоест това, което е наоколо, те го използват в най-пълна и достъпна степен.

Говорейки конкретно за йода: поради високата му концентрация в морската вода, той също навлиза в тъканите на растенията в големи количества. И това не е случайна характеристика, а общ еволюционен процес – в хода на развитието водораслите е трябвало да се адаптират към повишеното съдържание на йод в околната среда.

Очевидно са се справили успешно с това – сега йодът е необходим метаболит за тях, участва в много процеси на обмяна и освен това, имайки подчертан антисептичен ефект, добре предпазва морските растения от инфекциозни поражения.

Геловете на Vertera работят така добре благодарение на уникалнните свойства на кафявите морски водорасли ламинария!

Създаният през 1968 година гел от ламинария днес дарява живот и здраве на много хора, в това число  и на своя създател – професор Корзун!

Грижете се за себе си и бъдете здрави!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *