Случва ли се да се надбягвате с времето?

Нашето най-ценно качество, което ни помага да постигаме успех в живота, е способността ни да заработваме пари, а нашият най-ценен ресурс е нашето време.

Нашият най-важен финансов актив е нашата способност да генерираме доход, да заработваме пари. Ние можем да загубим всичко, но докато имаме нашата способност да заработваме пари, ние винаги ще можем да се погрижим за себе си и за нашето семейство.

Всеки друг ресурс можем да изгубим и след това да възстановим: пари, здраве, взаимоотношения, но времето си върви независимо от нашите желания.

Можем само да се организираме така, че да го изполваме пълноценно и да получим максимално добри резултати от своите действия.

Всъщност ние не управляваме времето, управляваме себе си във времето!

Някои хора мислят, че те са неспособни да управляват времето си, че лошо се организират.

Но на всичко това може да се научим.

На пръв поглед изглежда, че това е навик, като управлението на кола например или използването на компютър, който ползваме от време на време.

Мислим си, че нашият живот е в центъра на нашата вселена, като Слънцето, а тайммениджмънтът е планета, която се движи около живота ни.

Оказва се точно обратното, управлението на времето е Слънцето, а всичко в живота ни се движи около него като планети.

Знаете, че не е възможно да икономисваме време.

Можем само да го използваме за неща с по-голяма ценност. Ние имаме същият запас от време като всички останали хора – 24ч в денонщието. Цялата разлика е в това как ние използвате нашето време.

Способността ни да заработваме се състои от нашите способности да получаваме резултати, за които ни плащат.

Има два типа хора. 80% получават заплата, за това че ходят на работа, на часова ставка. И останалите 20%, които получават заплащане за своите резултати.

Това е Икономиката на резултати!

Нашата задача е да преминем в Икономиката на резултати, така че да постигаме все по-добри и по-добри резултати, за които хората да ни плащат.

Добрата новина е, че дори до сега лошо да сме използвали своето време, ние можем да изменим това още от днешния ден.

Техника 1:

Вижте себе си в бъдещето

Ако иската да станете добър в управлението на времето, мислете за себе си като за човек, който от ден на ден става все по-добър точно в управлението на времето!

Започнете да си казвате тези думи:

  • Аз съм/ставам пунктоален.
  • А винаги съм готов навреме.
  • От ден на ден аз започвам все по-добре да управлявам времето си!

И след това визуализирайте себе си какъв ще станете, когато се сдобиете с добра ефективност. Или намерете човек, който има тези качества и си представяйте как ставате като него. Във всеки важен момент се питайте: Той/ Тя какво би направил в тази ситуация? След това действайте така, все едно вече сте постигнали тази висока ефективност.

Как действат ефективните хора?

  • Те винаги пристигат по-рано на срещите,
  • Те са предварително подготвени,
  • Тяхната работа винаги е направена старателно.

Започнете да се преобразявате, все едно че някой ходи след вас с камера и Ви снима. И от това какво ще запише камерата, зависи дали ще получите важната работа, важната сделка или клиент.

Ако някой Ви следи, бихте били много по-старателни, нали? Създайте такава идея и скоро ще забележите, че сте започнали да препрограмирате своя мозък за ефективно използване на тайммениджмънта.

Вместо да давате времето си за нископлатени дейности, започнете да го влагате във високо заплатени дейности.

Провеждали са се много изследвания на хора, които сами са стигнали до милионери, без наследство и протекции. Изследвани са били как използват своето време.

Това са хора от средни или дори бедни семейства, понякога са имигранти, без знания по езика, без приятели, без образование. Просто те използват времето си за високо рентабилни дейности!

Така че определете няколкото наистина важни дейности, които могат да доведат до резултат, способен да промени Вашия живот. След това упорствайте и да ги вършете докато те станат Ваш навик.

Нали помните, това, което повтаряме често, става наш навик.

След това навикът ни помага да вършим всичко с лекота!

За други полезни техники, следете следващите публикации. Всеки вторник ще говорим на тази толкова важна днес тема.

Колкото по-забързан става животът, колкото повече полезна информация се появява около нас, толкова по-жизненоважно става нашето умение да се организираме в ежедневието, за да запазваме своя фокус.

Понякога ни се струва, че пътечката под краката ни се забързва сама :), тогава е по-добре да забавим малко ход, да се огледаме и да изберем правилните за нас начини как да организираме себе си, за да се движим с лекота.

Целта е не да работим прекалено много, а да работим ефективно!

Ако желаете да получавате следващите статии напишете „Искам статиите“ на:

КОНТАКТИ

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *