Животът е твърде кратък, за да се живее в болка и умора

Усилията, които влагаш в ежедневното понасяне на болката и умората сумарно са много по-малко от усилието, което ти трябва, за да направиш промяна.

Не си напълно убеден?

Хайде да направим онзи широко известен експеримент: Вземи една чаша. Напълни я с вода. Може дори да не е до горе J. Сега я хвани с едната си ръка, вдигни я до нивото на рамото и опъни лакътя. Може да опънеш ръката напред или още по-добре настрани. Постой известно време така. Какво чувстваш?

В началото чашата е лека и не те затруднява, нали? Държиш я с минимално усилие. Но колкото повече време минава, толкова повече дотежава и толкова повече усилия са необходими, за да се справиш с поддържането, усещаш ли?

Точно така стоят нещата с хроничните болежки и с ежедневната умора.

Случва ли ти се да се събуждаш с главоболие? Случва ли ти се да тичаш към кафето, защото още по обяд усещаш огромна отпадналост? Случва ли ти се в ранни часове да заспиваш пред телевизора, а после да се въртиш в леглото?

Споделяш с приятели и близки и най-често чуваш реплики от сорта на: „И аз така.” „О, аз още повече.” „Какво да се прави, почти всички около мен са така.” И ти се примиряваш, че това е нещо нормално и просто трябва да се понася без ропот.

ДА, ама НЕ! Животът е създаден, за да се живее в радост! Или поне през повечето време.

Защото иначе ще стане както в експеримента с чашата вода. Ще държиш, държиш, и ако е прекалено дълго, ръката ще се измори толкова много, че ще изпусне чашата и тя най-вероятно ще се счупи.

Така става и с тялото ни, когато продължително време го подлагаме на някакво изтощение, без да му даваме отдих: безсъние, дълги часове без свеж въздух, малко вода на ден, лоша храна, продължителни негативни емоции, постоянен филм от негативни мисли в главата и т.н. Допълни поредицата по твой избор от твоето ежедневие.

Наскоро един приятел каза: „Животът винаги си върви напред, но ако човек не се оглежда от време на време настрани, той животът просто си отминава…” Колко вярно!

Все тичаме да свършим нещо спешно и често пропускаме да направим дори някои лесни неща, за да подобрим своето ежедневие и най-вече здраве, така че да сме в състояние да живеем с повече радост и жизнена енергия.

Искаш ли точно ти, точно сега да започнеш да се чувстваш по-добре? Можеш да го направиш или с медитация, или с движение, или с техниките на мисълта, или с Вертера.

Просто спри за минута, огледай се и избери кое „ ти е на сърце”, както казваше моята баба. Всяко едно от тези неща помага, гарантирам!

С обич: Антоанета Грибачева

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *